Project

Joyce en Aldenito Moreira Dollen


Wij zijn Aldenito en Joyce en we werken en wonen sinds oktober 2016 op de Jeugd met een Opdracht – basis in Fortaleza, Aquiraz om precies te zijn.

Dit jaar hebben we een ‘family-school’ gedaan op deze plek waardoor we gestimuleerd werden om het geleerde aan andere gezinnen door te geven. Zo’n 7 km hiervandaan is een wijkcentrum dat ‘Mão Amiga’ heet = de helpende hand. In dit wijkcentrum komen 3 dagen per week 60 kinderen die na schooltijd huiswerkbegeleiding krijgen, kunnen spelen en horen over de liefde van God voor hen.


Ons plan is om met de gezinnen van deze kinderen te werken. Eerst leren we de kinderen en het project kennen, om vervolgens de gezinnen thuis te bezoeken en hen uit te nodigen voor de maandelijkse ouderbijeenkomsten. Met name de vaders zijn niet in beeld als actieve, betrokken opvoeders.

Daarom willen we speciaal voor hen aantrekkelijke mannenactiviteiten aanbieden zoals een barbecue, een pizza- avond en een potje voetbal. Tijdens deze bijeenkomsten zullen we delen van Gods liefde, en Zijn bedoeling voor onze levens.

Zo de Here wil kunnen ouders in een volgende fase deelnemen aan een gezinscursus voor de ouders. Wie weet!

In totaal zal dit project met de gezinnen 4 jaar duren waarbij we alle gezinnen hopen te bereiken.Voor de actuele ontwikkelingen verwijzen wij u naar de nieuwsbrief hierin schrijven we met enige regelmaat over onze werkzaamheden en het werk van onze God in Brazilië.

Kortdurend zendingswerk


Elk jaar ontvangen we teams uit het buitenland om hen kennis te laten maken met dit zendingswerk en God te zien werken door de teams heen.

Een andere mogelijkheid is om een periode van maximaal 3 maanden te werken als vrijwilliger in de diverse projecten van Jeugd met een Opdracht.

Neem contact met ons op voor meer informatie.